Returnarea produselor

Conform OUG 34/2014 Art. 9 alin. (1):

“Cu exceptia cazurilor prevazute la Art. 16, consumatorul beneficieaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art 13 alin. (3) si la art. 14.”

Termenul de 14 zile decurge din momentul receptionarii produsului conform OUG34/2014, Art.9, al.2.lit.b.

Momentul incheierii contractului pentru comenzile unde clientul opteaza sa preia produsul din magazin, este momentul emiterii documentului fiscal. In concordanta cu legislatia in vigoare daca partile au convenit astfel (conform OUG34/2014, Art.6, aliniatul 5) , contractul se va incheia in spatiul comercial si astfel nu mai exista posibilitatea de Retragere in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea unui motiv.

Obligatii care revin vanzatorului in cazul unei returnari:

Conform Art. 13 din OUG 34/2014

(1) Profesionistul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in ori ce caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11.

(2) Profesionistul ramburseaza sumele mentionate la alin. (1) folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si a acceptat conditia de a nu cadea in sarcina consumatorului plata de comisioane in urma rambursarii.
(3) Fara a aduce atingere la alin. (1), profesionistul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de profesionist.”

Astfel vanzatorul (SC MALIPEN SRL) va returna contravaloarea produselor returnate numai prin virament bancar pe contul personal al clientului furnizat de acesta.

NU SE VOR ACCEPTA RETURURI DIN PARTEA CLIENTILOR CU SOLICITARE DE RAMBURS PENTRU PRODUSELE RETURNATE! (Aceste expedieri vor fi refuzate la primire)

Pentru solicitari de retur/inlocuire, clientul va completa Formularul de Returnare sau ne va contacta telefonic la numerele de telefon afisate pentru indrumari, urmand sa primesca un raspuns in maxim 5 zile lucratoare (in perioada unor campanii sau promotii speciale termenul poate fi de maxim 8 zile lucratoare). Clientul are obligatia legala de a expedia produsul catre adresa comunicata, in termenul de maxim 14 zile de la transmiterea raspunsului de primire a Formularului de Returnare de catre vanzator.

Clientul conform reglementarilor legale suporta costurile de transport aferent returului, responsabilitatea privind integritatea coletului intra in atributia clientului si a firmei alese de acesta (recomandam ambalarea corespunzatoare, respectiv alegerea unei firme de curierat recunoscuta pe piata).

Produsul va fi expediat de client catre ReturnOffer(SC MALIPEN SRL) ale carui date de contact le vei gasi mai jos , doar dupa confirmarea pe e-mail sau telefonic a vanzatorului ca urmare a formularului trimis de catre acesta.

SC MALIPEN SRL

Calea Aradului Nr. 87, Oradea Shopping City

Cod postal: 410223, Oradea, jud. Bidor
Mobil: +40757122457
Program: Luni -Vineri 10:00 - 17.00

In cazul solicitarii unui alt produs, daca valoarea acestuia este mai mare decat cea initiala, se va achita diferenta. In situatia in care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, clientul va primi diferenta, conform modalitatilor de returnare mentionate in OUG34/2014. Vanzatorul, Returnoffer (SC MALIPEN SRL) va trimite produsul solicitat la schimb clientului iar curierul va livra produsul solicitat si v-a ridica produsul pe care clientul doreste sa-l returneze (produsul cumparat initial), daca acesta indeplineste conditiile de returnare conform OUG34/2014. Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia se va face in cel mult 14 de zile, conform OUG34/2014.

Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor, nu se poate efectua in urmatoarele cazuri:

  1. In cazul in care produsele au un sigiliu specific categoriei (de ex electrocasnice, multimedia, unde sigiliul este aplicat de producator direct pe produs) si daca acesta a fost desfacut. Desigilarea acestuia duce automat la pierderea garantiei, conform conditiilor mentionate de producator in certificatul de garantie, cat si la imposibilitatea de a fi returnat conform OUG34/2014.

  2. In cazul produselor confectionate dupa specificatiile clientului sau personalizate in mod clar, ori in cazul unei intelegeri in urma unor negocieri intre consumator si vanzator prin care consumatorul beneficeaza de un discount sau reducere clar substantiala pentru produsul achizitionat.

  3. In cazul produselor sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;

  4. In cazul produselor care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

Profesionistul isi rezerva dreptul ca, in momentul receptionarii produsului de la client sa efectueze o expertiza tehnica cu sustinerea echipei de service, care sa evalueze produsul si sa verifice daca a suferit alte modificari (zgariat, spart, incomplet, etc) sau reparatii, independente de natura pentru care a fost fabricat.

Aceste dispozitii se aplica conform OUG34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

Dupa expirarea perioadei de 14 zile, consumatorul va putea sa se foloseasca doar de certificatul de garantie in termeniile si conditiile specifiacte in acestea, in cazul in care produsul achizitionat se va defecta.

Conform Legii 449/2003, actualizata la data de 27.12.2008 si modificata prin OUG174/2008, Art. 11, alin. (1): “In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.”

Nota: In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul si cutia originala sau in ceea in care a fost livrata, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.).

Copyright 2013 Malipen SRL

Acceptam:

paymethods